неділя, 26 лютого 2023 р.

Любомир Гузар – людина любові і світла...

   Любомир Гузар — український релігійний діяч, патріарх-предстоятель Української Греко-Католицької Церкви. Священник, єпископ, кардинал Католицької церкви. Верховний архієпископ Львівський, Києво-Галицький, архієпископ-емерит. 

   Любомир Гузар народився 26 лютого 1933 р. у Львові.

   Для цілого покоління українців Блаженніший Любомир став моральним авторитетом. «Україна не поділяється на захід або схід. Вона поділяється на тих, хто любить Україну і не любить», – один із його актуальних афоризмів. Це була людина миру, від якої струміла любов до всіх, людина, яка зводила мости між часом і вічністю, між Богом та людьми. Легко, але завжди мудро він вирішував складні питання, які відчиняли двері для великих справ.

   Гузар любив людей усім серцем та служив їм попри все. Це було життєвим кредо патріарха. Він пройшов довгий шлях від звичайного львівського хлопчика до духовного провідника для цілої нації.

   26 лютого йому виповнилось би 90 років.

   Багаторічний керівник Української греко-католицької церкви Блаженніший Любомир Гузар помер 31 травня на 85-му році життя.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Всесвітній День Землі

22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і приро...